ingiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat Hakkımızda

İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü’ne hoş geldiniz. Bu küreselleşme çağında, bölümümüz toplumlar arası kültürel ilişkileri geliştiren ve farklı disiplinleri bir araya getiren bir edebiyat çalışması sunar. İçinde dünya edebiyatı, eleştirel kuram ve disiplinler arası dersleri de bulunduran programda öğrenciler seçkin öğretim üyeleriyle Türkiye, Osmanlı, Avrupa, Amerika ve Postkolonyal edebiyat ve kültürel araştırmalar alanlarında çalışma fırsatı bulurlar. Bölümümüz ayni zamanda öğrencilerinin Koç Üniversitesi bünyesinde yer alan zengin ders seçenekleri ve yurtdışı değişim programlarından da yararlanmasını sağlar. Lisans derecemiz edebiyat alanında yüksek lisans ve doktora imkânları sunduğu kadar, yayıncılık, gazetecilik, kültürel araştırmalar, felsefe, eğitim, uluslararası ilişkiler, film, medya ve görsel sanatlar alanlarında kariyer için temel nitelikte bir eğitim sağlamaktadır.