Geleneksel yönetim tarzının baskın olduğu ülkemizde, liderlik türü “güç kültürü” kodlarıyla örülü ama günümüz koşullarında özellikle yeni neslin taleplerine cevap veremiyor. Yeteneklerin kuruma çekilmesi, yaratıcılıklarının tetiklenmesi ve çevik kurum yapılarında inovasyonun artması gibi çağımızın başarı hedefleri, güçlendirme kültürüne kapı aralıyor. Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Aycan, Yeni Nesil İçin Liderlik’te güç kültüründen güçlendirme kültürüne dönüşümü gerçekleştirmek için her kurumda uygulanabilecek bir model sunuyor. Bu dönüşümle bireyler, otoriteden ve başarısızlıktan korkmaksızın, “anlam”ını bildikleri ve buna inandıkları işleri, kendilerini psikolojik olarak güvende hissettikleri, keyifli ortamlarda yaparak liderlik sorumluluğunu paylaşma fırsatını elde edecekler.
Habere GitGeçmişin öyküsü sadece yazarak mı anlatılır? Kerem Tınaz ile Oscar Aguirre-Mandujano'nun derlediği Sefarad Güzergâhları, Osmanlı Sefarad Yahudilerinin Osmanlı İmparatorluğu’ndan Seattle’a getirdikleri çok sayıdaki aile yadigârından, arşiv belgesinden, hatıra nesnesinden esinle ortaya çıkmış bir kitap. Bugün Washington Üniversitesi Sefarad Araştırmaları Koleksiyonu’nda bir araya getirilen nesneleri tartışmak ve bunların hem Birleşik Devletler hem de Osmanlı toprakları için teşkil ettiği ortak önemi keşfetmek amacıyla bilim insanlarını bir araya getiriyor.
Habere GitBaşak Can has a PhD in anthropology from the University of Pennsylvania. She started working as an assistant professor in the Department of Sociology at Koç University in 2014. She is a medical anthropologist with an interest in the intersections of human rights, state violence, gender, politics of care and body. She is currently working on her book manuscript tentatively titled, Forensic Fantasies: Doctors, Documents and the Limits of Truth in Türkiye. Her research has led to several publications in peer-reviewed journals including Medical Anthropology, Medical Anthropology Quarterly, Reproductive Health Matters, New Perspectives on Türkiye, Communication, Culture & Critique, and Media, Culture & Society. She has also published articles in peer-reviewed journals in Turkish such as Toplum ve Bilim, Toplum ve Hekim and Moment Dergi.
Habere GitAyşen Üstübici is currently an Assistant Professor at Koç University, Department of Sociology and the Department of Political Science. She is also a member of the executive board of the Migration Research Center at Koç University (MiReKoc). She completed her PhD at Koç University and at the University of Amsterdam in 2015. Her book, ‘The Governance of International Migration: Irregular Migrants' Access to Right to Stay in Türkiye and Morocco’ was published by the University of Amsterdam Press in 2018. Her areas of interest include international migration, irregular migration, externalization, social and public policy, the informal labour market and gender studies. She published articles in Journal of Refugee Studies, Comparative Migration Studies, Geopolitics, New Perspectives on Türkiye, Alternative Politics, New Diversities among others.
Habere GitCOVID-19 pandemisi, diğer iş alanlarında olduğu gibi kadınların akademik faaliyetleri ve üretkenliği üzerinde de olumsuz bir etki yaptı.
Habere GitKarşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğretim üyemiz, şair ve çevirmen Nazmi Ağıl’ın otuz kuş türü hakkında, bilmece formunda yazdığı eğlenceli şiirlerden oluşan kitabı “Kuşlar Konmuş Kitabıma” bu hafta okurlarıyla buluşuyor.
Habere Git