Uluslararası Kültürlerası Psikoloji Derneği – IACCP (International Association for Cross-Cultural Psychology) Yeni Başkanı
Temmuz 2022, Çarşamba

Politus: Yapay Zekâ Temelli Veri Platformu
Haziran 2022, Cuma

Doç. Dr. Ilgım Veryeri Alaca’nın yeni çocuk kitabı Uzaydaki Renkli Orman
Nisan 2022, Pazartesi

Habere Git
Bound Together The Secularization of Türkiye’s Literary Fields and the Western Promise of Freedom – Barış Büyükokutan
Ocak 2022, Çarşamba

Prof. Dr. Zeynep Aycan, Yeni Nesil İçin Liderlik
Eylül 2021, Cuma

Geleneksel yönetim tarzının baskın olduğu ülkemizde, liderlik türü “güç kültürü” kodlarıyla örülü ama günümüz koşullarında özellikle yeni neslin taleplerine cevap veremiyor. Yeteneklerin kuruma çekilmesi, yaratıcılıklarının tetiklenmesi ve çevik kurum yapılarında inovasyonun artması gibi çağımızın başarı hedefleri, güçlendirme kültürüne kapı aralıyor. Koç Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zeynep Aycan, Yeni Nesil İçin Liderlik’te güç kültüründen güçlendirme kültürüne dönüşümü gerçekleştirmek için her kurumda uygulanabilecek bir model sunuyor. Bu dönüşümle bireyler, otoriteden ve başarısızlıktan korkmaksızın, “anlam”ını bildikleri ve buna inandıkları işleri, kendilerini psikolojik olarak güvende hissettikleri, keyifli ortamlarda yaparak liderlik sorumluluğunu paylaşma fırsatını elde edecekler.

Sefarad Güzergâhları Arşivler, Nesneler ve ABD’de Osmanlı Yahudilerinin Tarihi
Mayıs 2021, Salı

Geçmişin öyküsü sadece yazarak mı anlatılır? Kerem Tınaz ile Oscar Aguirre-Mandujano'nun derlediği Sefarad Güzergâhları, Osmanlı Sefarad Yahudilerinin Osmanlı İmparatorluğu’ndan Seattle’a getirdikleri çok sayıdaki aile yadigârından, arşiv belgesinden, hatıra nesnesinden esinle ortaya çıkmış bir kitap. Bugün Washington Üniversitesi Sefarad Araştırmaları Koleksiyonu’nda bir araya getirilen nesneleri tartışmak ve bunların hem Birleşik Devletler hem de Osmanlı toprakları için teşkil ettiği ortak önemi keşfetmek amacıyla bilim insanlarını bir araya getiriyor.

Başak Can – Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü – 2021 BAGEP
Nisan 2021, Perşembe

Başak Can has a PhD in anthropology from the University of Pennsylvania. She started working as an assistant professor in the Department of Sociology at Koç University in 2014. She is a medical anthropologist with an interest in the intersections of human rights, state violence, gender, politics of care and body. She is currently working on her book manuscript tentatively titled, Forensic Fantasies: Doctors, Documents and the Limits of Truth in Türkiye. Her research has led to several publications in peer-reviewed journals including Medical Anthropology, Medical Anthropology Quarterly, Reproductive Health Matters, New Perspectives on Türkiye, Communication, Culture & Critique, and Media, Culture & Society. She has also published articles in peer-reviewed journals in Turkish such as Toplum ve Bilim, Toplum ve Hekim and Moment Dergi.

Ayşen Üstübici – Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü – 2021 BAGEP
Nisan 2021, Perşembe

Ayşen Üstübici is currently an Assistant Professor at Koç University, Department of Sociology and the Department of Political Science. She is also a member of the executive board of the Migration Research Center at Koç University (MiReKoc). She completed her PhD at Koç University and at the University of Amsterdam in 2015. Her book, ‘The Governance of International Migration: Irregular Migrants' Access to Right to Stay in Türkiye and Morocco’ was published by the University of Amsterdam Press in 2018. Her areas of interest include international migration, irregular migration, externalization, social and public policy, the informal labour market and gender studies. She published articles in Journal of Refugee Studies, Comparative Migration Studies, Geopolitics, New Perspectives on Türkiye, Alternative Politics, New Diversities among others.

“Kim Lider olmak İstemez?” Lider olma Kaygısının Sanal Gerçeklikle Azaltılması
Mart 2021, Cuma

Yeni Fakülte Üyelerimiz!
Mart 2021, Perşembe

(2019 – 2020)

Habere Git
COVID-19 Salgınının Kadın Akademisyenler Üzerindeki Etkisi: Öznel İyi Oluş, Ev içi/Ailevi Sorumluluklar ve Araştırma Üretkenliği
Aralık 2020, Cuma

COVID-19 pandemisi, diğer iş alanlarında olduğu gibi kadınların akademik faaliyetleri ve üretkenliği üzerinde de olumsuz bir etki yaptı.

Habere Git
Koç Üniversitesi Yayınları çocuk kitapları serisine başladı.
Eylül 2020, Çarşamba

Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğretim üyemiz, şair ve çevirmen Nazmi Ağıl’ın otuz kuş türü hakkında, bilmece formunda yazdığı eğlenceli şiirlerden oluşan kitabı “Kuşlar Konmuş Kitabıma” bu hafta okurlarıyla buluşuyor.