Başak Can – Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü – 2021 BAGEP
Nisan 2021, Perşembe

Başak Can has a PhD in anthropology from the University of Pennsylvania. She started working as an assistant professor in the Department of Sociology at Koç University in 2014. She is a medical anthropologist with an interest in the intersections of human rights, state violence, gender, politics of care and body. She is currently working on her book manuscript tentatively titled, Forensic Fantasies: Doctors, Documents and the Limits of Truth in Turkey. Her research has led to several publications in peer-reviewed journals including Medical Anthropology, Medical Anthropology Quarterly, Reproductive Health Matters, New Perspectives on Turkey, Communication, Culture & Critique, and Media, Culture & Society. She has also published articles in peer-reviewed journals in Turkish such as Toplum ve Bilim, Toplum ve Hekim and Moment Dergi.

Ayşen Üstübici – Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü – 2021 BAGEP
Nisan 2021, Perşembe

Ayşen Üstübici is currently an Assistant Professor at Koç University, Department of Sociology and the Department of Political Science. She is also a member of the executive board of the Migration Research Center at Koç University (MiReKoc). She completed her PhD at Koç University and at the University of Amsterdam in 2015. Her book, ‘The Governance of International Migration: Irregular Migrants' Access to Right to Stay in Turkey and Morocco’ was published by the University of Amsterdam Press in 2018. Her areas of interest include international migration, irregular migration, externalization, social and public policy, the informal labour market and gender studies. She published articles in Journal of Refugee Studies, Comparative Migration Studies, Geopolitics, New Perspectives on Turkey, Alternative Politics, New Diversities among others.

“Kim Lider olmak İstemez?” Lider olma Kaygısının Sanal Gerçeklikle Azaltılması
Mart 2021, Cuma

Yeni Fakülte Üyelerimiz!
Mart 2021, Perşembe

(2019 – 2020)

Habere Git
COVID-19 Salgınının Kadın Akademisyenler Üzerindeki Etkisi: Öznel İyi Oluş, Ev içi/Ailevi Sorumluluklar ve Araştırma Üretkenliği
Aralık 2020, Cuma

COVID-19 pandemisi, diğer iş alanlarında olduğu gibi kadınların akademik faaliyetleri ve üretkenliği üzerinde de olumsuz bir etki yaptı.

Habere Git
Koç Üniversitesi Yayınları çocuk kitapları serisine başladı.
Eylül 2020, Çarşamba

Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümü öğretim üyemiz, şair ve çevirmen Nazmi Ağıl’ın otuz kuş türü hakkında, bilmece formunda yazdığı eğlenceli şiirlerden oluşan kitabı “Kuşlar Konmuş Kitabıma” bu hafta okurlarıyla buluşuyor.

Habere Git
ERC Başlangıç Fonu 2020 – Modernleşen İmparatorluklar: Aydınlanma, Milliyetçi Öncüler ve Batı Dışı Edebi Moderniteler
Eylül 2020, Pazartesi

Avrupa Komisyonu UFUK2020 KIDS4ALL Projesi
Temmuz 2020, Pazartesi

Lemi Baruh
Haziran 2020, Çarşamba

TUBITAK Programı: ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan “COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve Çözümler” başlıklı çağrı Gazete Okuma ve Sosyal Medya Kullanımının Bireylerin COVID-19'dan Koruyucu Davranışta Bulunma Eğilimlerine Etkisi Projenin amacı bireylerin COVID-19 ile ilgili risk algılarını ve COVID-19 hastalığına karşı kendi sağlıklarını ve toplumdaki başka bireylerini sağlığını korumaya yönelik veya riske atabilecek davranışlarını etkileyebilecek etmenler olarak kitlesel medya ve sosyal medya kullanımı incelemektir. Projenin üç temel parçası bulunmaktadır: 1) Sosyal medyada COVID-19 ile ilgili yayılan içeriğin makine öğrenme teknikleri kullanarak analizi, 2) Kitlesel medya (ulusal gazeteler) tarafından COVID-19 hakkında yayınlanan haberlerin içerik analiz, 3) Çevrimiçi anket ve anket içine yerleştirilecek anket-deneyler. Proje ekibi: Lemi Baruh (Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü), Ali Çarkoğlu (Uluslararası İlişkiler Bölümü), Zeynep Cemalcılar (Psikoloji Bölümü) ve CSSH Psikoloji bölümü mezunu Ozan Kuru (University of Pennsylvania’da doktora sonrası araştırmacı) ile GSSSH (Uluslararası İlişkiler) doktora programı mezunu Kerem Yıldırım (Duke Üniversitesin’de doktora sonrası araştırmacı).

Doç. Dr. Zeynep Ceren Acartürk
Haziran 2020, Çarşamba

TUBITAK Programı: ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan “COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve Çözümler” başlıklı çağrı Proje İsmi: COVID-19’un Türkiye’de Psikolojik Sorunlara Etkisi ve “Stres Zamanlarında Önemli Olanı Yapmak: Resimli Bir Kılavuz” Kitabının Fizibilite Çalışması Yürütücü: Doç. Dr. Zeynep Ceren Acartürk Araştırmacı: Dr. Ersin Uygun (Bilgi Üniversitesi) Proje Ekibi: Souad Ali Osseiran, Taylan Yurtbakan, Zeynep İlkkurşun Önerilen projenin ilk amacı COVID-19 pandemisinin yaşandığı günlerde, Türkiye’de yaşamakta olan Türkler ve Suriyeli mültecilerin psikolojik problemlerini ve buna etki eden faktörleri Kaynakların Korunması Teorisinden yola çıkarak incelemektir. Projenin ikinci amacı ise, Dünya Sağlık Örgütü tarafından geliştirilmiş “Stres Zamanlarında Önemli Olanı Yapmak: Resimli Bir Kılavuz” kitabının psikolojik sorunları azaltmada uygulanması için Türk kültürüne adaptasyonu ve fizibilite çalışmasını yapmaktır.

John Whitney Hall kitap ödülü
Mayıs 2020, Pazartesi

Sosyoloji Bölümü'nden Dr. Aiko Takeuchi-Demirci, 2018 yılında Stanford University Press'ten çıkan "Contraceptive Diplomacy: Reproductive Politics and Imperial Ambitions in the United States and Japan" isimli kitabı ile Asya Çalışmaları Derneği (AAS, Association for Asian Studies) John Whitney Hall kitap ödülünü kazanmıştır.

Habere Git
TUBİTAK-ARDEB’s “1001-Supporting Scientific and Technological Research Projects Program”.
Nisan 2020, Salı