Doç. Dr. Zeynep Ceren Acartürk
Haziran 2020, Çarşamba

TUBITAK Programı: ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan “COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve Çözümler” başlıklı çağrı Proje İsmi: COVID-19’un Türkiye’de Psikolojik Sorunlara Etkisi ve “Stres Zamanlarında Önemli Olanı Yapmak: Resimli Bir Kılavuz” Kitabının Fizibilite Çalışması Yürütücü: Doç. Dr. Zeynep Ceren Acartürk Araştırmacı: Dr. Ersin Uygun (Bilgi Üniversitesi) Proje Ekibi: Souad Ali Osseiran, Taylan Yurtbakan, Zeynep İlkkurşun Önerilen projenin ilk amacı COVID-19 pandemisinin yaşandığı günlerde, Türkiye’de yaşamakta olan Türkler ve Suriyeli mültecilerin psikolojik problemlerini ve buna etki eden faktörleri Kaynakların Korunması Teorisinden yola çıkarak incelemektir. Projenin ikinci amacı ise, Dünya Sağlık Örgütü tarafından geliştirilmiş “Stres Zamanlarında Önemli Olanı Yapmak: Resimli Bir Kılavuz” kitabının psikolojik sorunları azaltmada uygulanması için Türk kültürüne adaptasyonu ve fizibilite çalışmasını yapmaktır.

John Whitney Hall kitap ödülü
Mayıs 2020, Pazartesi

Sosyoloji Bölümü'nden Dr. Aiko Takeuchi-Demirci, 2018 yılında Stanford University Press'ten çıkan "Contraceptive Diplomacy: Reproductive Politics and Imperial Ambitions in the United States and Japan" isimli kitabı ile Asya Çalışmaları Derneği (AAS, Association for Asian Studies) John Whitney Hall kitap ödülünü kazanmıştır.

Habere Git
TUBİTAK-ARDEB’s “1001-Supporting Scientific and Technological Research Projects Program”.
Nisan 2020, Salı

Ergin Bulut
Nisan 2020, Çarşamba

Dr. Ergin Bulut received his Ph.D. from the Institute of Communications Research at the University of Illinois in 2014. He started working as an assistant professor in the Department of Media and Visual Arts at Koç University. Bulut researches and teaches in the following topics: video game studies, media industries and political economy, and media and politics. His book - A Precarious Game: The Illusion of Dream Jobs in the Video Game Industry – was published by Cornell University Press in March 2020. About BAGEP award The Science Academy encourages the youth to engage in good science and rewards the best examples as a priority.  In order to choose and reward the best young academics and to support them in conducting new studies, an award program (BAGEP – Science Academy’s Young Scientist Awards Program) was initiated in the year 2013. https://en.bilimakademisi.org/

Avrupa Komisyonu Ufuk 2020 Twinning Action Fonu
Mart 2020, Perşembe

Habere Git
Psikoloji Bölümü’nden Doç. Dr. Tilbe Göksun Avrupa’nın Genç Akademisine üye olarak seçilmiştir.
Şubat 2020, Çarşamba

Habere Git
Aslı E. Mert, Birleşik Krallık Mezun Ödülleri “Girişimcilik Kategorisi” ödülünün sahibi oldu.
Şubat 2020, Salı

Habere Git
Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Özkan Ufuk 2020 Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) Genişleme Bursu’nu almaya hak kazandı.
Şubat 2020, Pazartesi

Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Özkan "Türkiye’nin Yeni Medya Tarihi: Radyo, Televizyon ve Mobil Cihazlar" isimli projesiyle Ufuk 2020 Marie Sklodowska-Curie Actions (MSCA) Genişleme Bursu'nu almaya hak kazandı.