Dekanın Mesajı

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi yedi bölümü ve dört destek programıyla, Koç Üniversitesi'nin eğitim ve araştırma ortamı içinde zengin ve çok yönlü bir fakültedir. 150'ye yakın öğretim üyesi, 1000'den fazla öğrenci ve güçlü bir idari kadrodan oluşan İBEF, Edebiyat ve Sosyal Bilimler alanlarındaki farklı ilgi alanlarını ve uzmanlıkları Arkeoloji ve Sanat Tarihi, Tarih, Karşılaştırmalı Edebiyat, Felsefe, Medya ve Görsel Sanatlar, Sosyoloji ve Psikoloji bölümleri ile bir araya getiriyor. Çok çeşitli temel dersler, Akademik Yazım ve Türkçe İletişim Becerileri eğitimi, antik ve modern yabancı dil dersleri ve KU Yazım Merkezi'nin faaliyetleri aracılığıyla İBEF, üniversite çapındaki ders programına büyük ölçüde katkıda bulunmaktadır. Tüm Koç Üniversitesi öğrencileri lisans eğitimleri boyunca en az bir kez bizimle eğitim görmektedirler!

Öğrencilerimiz sınıfta çeşitli teorik ve metodolojik bakış açılarını öğrenmenin yanı sıra, İBEF’in çok sayıda laboratuvarında araştırma projelerine katılarak, kampüs dışında saha çalışmalarında veya farklı kurumlarda stajyer olarak uygulamalı eğitim alabilirler. Bu zengin program, onları Türkiye'de ve yurt dışında başarılı lisansüstü çalışmalara ve profesyonel kariyerlere hazırlamaktadır. İBEF’in içindeki yakın disiplinler arası iş birliği, üniversitenin diğer fakülteleri ve birimleri ve fakültemizle ilişkili olan birçok araştırma merkezi ile olan bağlantılar İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi’ne güçlü ve benzersiz bir profil kazandırmaktadır.

Sizleri web sayfamızda İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi üyeleriyle tanışmaya ve fakültemizin araştırma, eğitim ve kamusal katkılarını birçok yönüyle keşfetmeye davet ediyorum.