Dekanın Mesajı

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesinin ayrıcalıklı ortamına hoş geldiniz.

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi öğretme, öğrenme, araştırma ve sahneleme etkinlikleriyle Koç Üniversitesi’nin yaratıcılığa ve bilginin ilerlemesine verdiği önemin hayata geçirilmesinde öncü bileşenlerindendir. Arkeoloji ve Sanat Tarihinden Karşılaştırmalı Edebiyata, Tarihten Medya ve Görsel Sanatlara, Felsefeden Psikoloji ve Sosyolojiye tüm programlarımız karşılıklı etkileşim içinde öğrencilerimizin geçmişteki ve günümüzdeki fikirler, insanlar, topluluklar ve toplumlar hakkında her zamankinden daha eleştirel ve derinlemesine düşünmelerini sağlamayı hedefler. En önemli amacımız öğrencilerimize özgür, açık ve ayrıntılı düşünmeyi, araştırma yapmayı ve iletişim kurmayı sağlayacak entelektüel birikim ve akademik becerileri kazandırarak, onları başarılı ve heyecan verici bir kariyere hazırlamaktır. Fakültemiz, merkezinde yaratıcı ve yenilikçi, yüksek kalitede çeşitli araştırma gruplarının yer aldığı canlı ve çok disiplinli bir araştırma ortamı sunar. Öğretim üyelerimiz araştırmalarıyla olduğu kadar, bulgularını yerel ve küresel boyuttaki zorluklarla mücadelede öğrenci ve paydaşların hizmetine sunma becerileriyle de uluslararası alanda tanınırlar. Fakültemiz öğrencilere yurtdışı değişim programları, yabancı dil öğrenme ve staj yaparak iş deneyimi kazanma gibi konularda farklı olanaklar sunar. Öğretme, öğrenme, araştırma ve sahneleme etkinliklerimiz bünyesinde, Sosyal ve İnsani Bilimlerde sağlam bir temelin bütün öğrencilerimiz için vazgeçilmez olduğunu vurguluyoruz. Bu farklı etkinlikler, öğrencilerimizi çeşitli mesleklere hazırladıkları gibi, aynı zamanda onları giderek karmaşıklaşan dünyamızda yaşam boyu sürecek etkin ve özenli bir vatandaş olmaya da hazırlar.