Politus: Yapay Zekâ Temelli Veri Platformu Araştırma

Politus: Yapay Zekâ Temelli Veri Platformu

Politus Projesi, yapay zekâ ve büyük veri kullanarak klasik anket yönteminin ötesine geçecek bir veri platformu inşa etmeyi amaçlıyor. Sosyal medya ve diğer büyük veri kaynaklarını kullanarak, kamuoyuna, topluma ve siyasete dair, yani insan davranışına dair, gerçek zamanlı, geriye dönük ve nüfusu istatistiki olarak temsil edebilen panel veri sağlayacak.

Bound Together The Secularization of Türkiye’s Literary Fields and the Western Promise of Freedom Araştırma

Bu haber metni yalnızca İngilizce hazırlanmıştır. Sağ üstteki dil seçeneğini kullanarak İngilizce içeriği ziyaret edebilirsiniz.

Sefarad Güzergâhları Arşivler, Nesneler ve ABD’de Osmanlı Yahudilerinin Tarihi Araştırma

Sefarad Güzergâhları Arşivler, Nesneler ve ABD’de Osmanlı Yahudilerinin Tarihi

Kerem Tınaz ile Oscar Aguirre-Mandujano’nun derlediği Sefarad Güzergâhları, Osmanlı Sefarad Yahudilerinin Osmanlı İmparatorluğu’ndan Seattle’a getirdikleri çok sayıdaki aile yadigârından, arşiv belgesinden, hatıra nesnesinden esinle ortaya çıkmış bir kitap.

“Kim Lider olmak İstemez?” Lider olma Kaygısının Sanal Gerçeklikle Azaltılması Araştırma

“Kim Lider olmak İstemez?” Lider olma Kaygısının Sanal Gerçeklikle Azaltılması

Liderlerin kurumların başarısı üzerindeki rolü yadsınamaz. Ancak yönetici/lider pozisyonlarına gelen kişilerin başarısızlık oranları % 50 civarında rapor ediliyor. Genç kuşaklar arasında cazibesini yitirmeye başlamış olan liderlik pozisyonlarında görev almaktan kaçınmayı ifade eden lider olma kaygısı (LOK) kavramını Aycan, 2015 yılında ortaya attı.

COVID-19 Salgınının Kadın Akademisyenler Üzerindeki Etkisi Araştırma

COVID-19 Salgınının Kadın Akademisyenler Üzerindeki Etkisi

COVID-19 pandemisi, diğer iş alanlarında olduğu gibi kadınların akademik faaliyetleri ve üretkenliği üzerinde de olumsuz bir etki yaptı.

ERC Başlangıç Fonu 2020 – Modernleşen İmparatorluklar Araştırma

ERC Başlangıç Fonu 2020 – Modernleşen İmparatorluklar

Proje batı-doğu ikiliği arasında kalmış üç imparatorluk geleneğinin, yani Rusya, Japonya ve Osmanlı yazınının, kültürel ve dil reformlarının ve edebi yeniden doğuş hareketlerinin karşılaştırmalı bir çalışması.

Avrupa Komisyonu UFUK2020 KIDS4ALL Projesi Araştırma

Avrupa Komisyonu UFUK2020 KIDS4ALL Projesi

Ufuk2020 kapsamında Koç Üniversitesi’nin ortak olarak yer aldığı ve yürütücülüğünü MiReKoç ve Sosyoloji Öğretim Üyesi Çetin Çelik’in yapacağı KIDS4ALLL projesi, göçmen çocukların entegrasyon zorluklarını ele almak için örgün, yaygın ve gayri resmi eğitim bağlamlarında bir öğrenme yöntemi ve öğrenme ortamı deneyecek bir pilot eylem uygulamayı hedefleyecektir.

Doç. Dr. Zeynep Ceren Acartürk Araştırma

Doç. Dr. Zeynep Ceren Acartürk

TUBITAK Programı: ARDEB 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında açılan “COVID-19 ve Toplum: Salgının Sosyal, Beşeri ve Ekonomik Etkileri, Sorunlar ve Çözümler” başlıklı çağrı

Lemi Baruh Araştırma